De 56 Gelderse gemeenten slaan de handen ineen in een bovenregionale samenwerking om de essentiële functies in het kader van jeugdhulp gezamenlijk te verwerven. We werken toe naar reële tarieven. Om tot reële tarieven te komen hanteren we een objectief tariefmodel.

 

In het najaar van 2023 werken aanbieders en gemeenten aan verschillende overlegtafels de opdracht voor de essentiële functies gezamenlijk uit. De context van dit verwervingstraject zijn te vinden in het Toetredingsdocument en op de Praatplaat.

Bij de verwerving van de essentiële functies werken we toe naar reële tarieven. Om tot reële tarieven te komen hanteren we een objectief tariefmodel. Graag stellen we alle gesprekspartners in staat om zich optimaal voor te bereiden op de overlegtafel bekostiging (vanaf woensdag 13 september 2023), waar ook het tariefmodel geagendeerd staat. Daarom geven we met video’s inzicht in het tariefmodel dat de voorkeur heeft van de G7.

Video 1 is een algemene toelichting op het model.

Ná de eerste Overlegtafel komt een tweede video (Video 2) beschikbaar met informatie over de technische werking van het model en de uitvraag van gegevens.

Als het samenwerkingsverband van zorgaanbieders naar aanleiding van de toelichting al een concreet voorstel tot verbetering of aanpassing van het model wil aandragen, dan ontvangen wij deze graag voorafgaand aan de overlegtafel (graag mailen naar Karin Kerckhaert, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) .

 

Op die manier kunnen alle deelnemers aan de overlegtafel zich goed voorbereiden op het gesprek.

 

Misschien ook interessante berichten